• kontakt@omnipanel.pl

Chlorofil - działanie

Chlorofil - działanie

Mamy dowody, które mówią o tym, że chlorofil pomaga w zapobieganiu oraz leczeniu odmian raka oraz miażdżycy. Liczne badania naukowe wskazują na to, że dzięki niemu będzie można radzić sobie z różnymi chorobami.

Mamy wiele cennych właściwości chlorofilu, na które warto zwracać uwagę.

Chlorofil:

- może skutecznie hamować rozwój guzów, zapobiegać nowotworom, zmianom w DNA i dlatego nie będzie przekształcenia zdrowych komórek w komórki rakowe.

- zwiększa ilość czerwonych krwinek, dostarcza żelaza, pomaga w leczeniu anemii

- zwiększa krzepliwość krwi

- daje szansę na alkalizację organizmu, chroni przed zakwaszeniem i będzie neutralizować szkodliwe działanie białka

- neutralizuje pierwiastki ciężkie w organizmie, kadm, czy usuwa pozostałości po lekach

- niszczy brzydki zapach potu, usuwa nieprzyjemny oddech oraz zapach ciała

- oczyszcza zęby, pomaga walczyć z ropotokiem, spełnia rolę płyny do płukania ust

- obniża zapotrzebowanie na insulinę, wspiera leczenie cukrzycy, wzmacnia czynność tarczycy.

- działania oczyszczająco na jelita, może gwarantować nam rozwój korzystnej flory bakteryjnej

- pomaga w pracy tarczycy, trzustki

- poprawia pracę wątroby, która będzie dzięki temu oczyszczona

- wzmacnia układ naczyniowy, pozwala na likwidację żylaków

- przynosi ulgę w przypadku wrzodów

- przyspiesza gojenie ran, niszczy bakterie w ranach

- działa kojąco na wzrok

- poprawia pracę tarczycy

- działa w taki sposób, że aktywne będą enzymy do wytwarzania witaminy E, A oraz K.

- reguluje cykl miesiączkowy

- działa odnawiająco na tkanki, dostarcza tlen do mózgu oraz każdej komórki ciała, może niszczyć wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się organizmu

- walczy z objawami astmy

- pomaga pokonać nieżyty, działa skutecznie przeciwko stanom zapalnym takim jak ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenie oraz owrzodzenie błony śluzowej żołądka a także jelit

- daje szansę na pokonanie stanów zapalnych na skórze oraz stawów

- poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących

- poprawia pracę układu immunologicznego.

- wpływa regulująco na ciśnienie tętnicze

- poprawia koloryt skóry, łagodzić będzie zaczerwienienia.

Warto więc decydować się na spożycie zielonych warzyw, w których tego składnika będzie rzeczywiście bardzo dużo.

Dowiedz się więcej o chlorofilu: http://www.duochlorofil.pl/czym-jest-chlorofil

Udostępnij:

Polecamy

Zobacz